Буш с леко стомашно неразположение
Буш с леко стомашно неразположение / netinfo
Президентът на САЩ Джордж Буш получи стомашно неразположение тази сутрин по време на срещата на върха на Г-8 в Германия и остана да си почива в стаята, предаде Асошиейтед прес.

"Не съм сигурен дали е стомашен вирус или нещо, което е ял снощи или тази сутрин. Просто не се чувства добре със стомаха", каза пред журналисти президентският юридически съветник Дан Бартлет.

Макар и болен, президентът разговаря един час с френския си колега Никола Саркози, но срещата се състоя в стаята на Буш в хотел Кемпински. След това Саркози се яви сам пред журналистите, очакващи общата им пресконференцията,и съобщи, че Буш е получил леко неразположение.

Лекарят на Буш, д-р Ричард Тъб, наблюдава здравословното му състояние, добави Бартлет. По думите му, Буш се надява да се присъедини към останалите лидери от Г-8 по-късно. Бартлет се пошегува, че президентът е останал в стаята си, защото не искал да последва злополучния пример на баща си.

Бившият президент Джордж Буш-старши се разболя и припадна пред обективите на камерите по време на среща на високо равнище в Токио през януари 1992 г. Припадъкът му, запечатан на филмова лента, бе показван нонстоп по телевизиите, колкото и самият президент да го омаловажаваше, опитвайки се да обясни, че "това е само леко грипче, нищо повече".

Буш и Саркози се срещнаха за първи път от избирането на френския президент преди по-малко от месец. Според Бартлет, двамата установили "истинска лична връзка" и обсъдили "безброй въпроси", включително Иран, Сирия, Ливан, Ирак, Афганистан, Дарфур, световната търговия и противоракетната отбрана.