Буш призова американците да дадат шанс на плана за Ирак
Буш призова американците да дадат шанс на плана за Ирак / netinfo

Президентът на САЩ Джордж Буш призовава Конгреса и американците да дадат шанс на плана за изпращане на допълнителни 21 500 американски войници в Ирак, предаде Ройтерс.

Призивът бе отправен в годишната реч на президента пред Конгреса "За състоянието на съюза". Откъси от изказването бяха разпространени от пресслужбата на Белия дом.

"Страната ни провежда нова стратегия в Ирак и аз ви моля да й дадете шанс да заработи", заявява Джордж Буш на съвместното заседание на Камарата на представителите и Конгреса.

"Необходима ни е нова посока", заявява избраният от демократите представител Джим Уеб, сенатор от Вирджиния в предварително подготвена реч в отговор на изказването на Буш. Уеб, чийто син е в контингента на САЩ в Ирак, обвинява Буш, че е тласнал страната непредпазливо във война.

Сенаторът подчертава, че е необходима незабавна промяна към силна дипломация на регионална основа, политика, която "да изтегли нашите войници от иракските улици и градове, както и формула, която да позволи на бойните ни сили скоро да напуснат Ирак".