Буш посети дома от детството си
Буш посети дома от детството си / снимкa: БГНЕС

С рекордно ниски нива на одобрение, президентът Джордж Буш се отби на спирка за повдигане на духа в дома от детството му в Мидланд, Западен Тексас, предаде Франс прес, цитирана от БГНЕС. Буш, заедно със съпруга си Лора, направи непредвидено в програмата си посещение в дома си на "Уест Охайо Авеню" 1412, който сега е музей.

"Именно тук научих много ценности, които са ми скъпи", каза президентът след разходка в къщата с три спални. Буш съобщи, че е казал на приятелите си от Мидланд, че е същият човек, когото те познават отпреди да е бил избран за президент. "По-мъдър съм, по-опитен, но сърцето и ценностите ми не се промениха", изтъкна ръководителят на Белия дом в следващите три месеца.

Той е роден в Ню Хейвън, Кънектикът, през 1946 г., и се премества със семейството си в града на процъфтяващия петролен бизнес Мидланд през 1950 г. Бъдещият президент и предприемач в този бранш Джордж Буш-баща купува едноетажната къща за 9000 долара през 1951 г. Тази събота малки групи от хора се събраха да видят президента, докато той минаваше през града - рязък контраст с първото му посещение като държавен глава, когато хиляди изпратиха в Белия дом новоизбрания ръководител на САЩ на 17 януари 2001 година, дни преди той да встъпи в длъжност за пръв път.

Анкета на CBS News от 1 октомври смъква одобрението за все още действащият президент на САЩ до непрестижните 22 %, най-ниското му одобрение за целите два мандата. Gallup бе по-милостив към Буш, отреждайки му на 30 септември 27 % одобрение.