Буш определи реформите на Раул Кастро като несмислени
Буш определи реформите на Раул Кастро като несмислени / снимка: БГНЕС
Американският президент Джордж Буш определи реформите, извършени в последно време от режима на новия кубински държавен глава Раул Кастро, за напълно лишени от смисъл, предадоха световните агенции. Буш говори за Куба в реч, произнесена в Държавния департамент пред Съвета на Америките, международна бизнес организация, която защитава идеята за установяването на демокрацията и принципите на свободния пазар в латиноамериканските държави.

Режимът в Куба направи реформи, които са напълно лишени от смисъл, защото Куба си остава ръководена от същата група хора, която подтиска кубинците от четвърт век насам, каза Буш. Той допълни, че средностатистическите кубинци не могат да се възползват от реформите на режима, разрешил неотдавна закупуването на мобилни телефони или на компютри, или пък ползването на кубински хотели, предназначени досега само за чужденците, гостуващи в Куба.

Американският президент допълни, че докато кубинското правителство не промени отношението си към кубинците, Вашингтон също няма да промени отношението си към Хавана и няма да вдигне санкциите срещу Куба.