Буш: Няма да разговарям с Раул Кастро, той е тиранин
Буш: Няма да разговарям с Раул Кастро, той е тиранин / netinfo
Темите за Ирак, Куба, Русия и икономическата политика на САЩ засегна президентът Джордж Буш на пресконференцията в Белия дом. Американският държавен глава отхвърли стария призив за изтегляне на американските сили от Ирак. Той призова американският Конгрес да осигури пълното финансиране на войната в Ирак, като се позова на постигнатия напредък там през изминалата година.

По повод турската операция в Северен Ирак Буш призова Анкара да я прекрати колкото е възможно по-бързо. За отношенията на САЩ с Русия Буш заяви, че е важно и в интерес на стабилността, Вашингтон да поддържа връзки с Москва, въпреки съществуващите разногласия.

По повод избора на нов кубински президент Буш каза, че няма да разговаря с Раул Кастро, защото го смята за тиранин.

По повод проблемите на американската икономика Буш призова да се даде възможност на плана за икономически подем да заработи.

Американският президент подписа на 13 февруари закон за влизането в сила на този икономически план. Той ще позволи в американската икономика да бъдат "инжектирани" за две години 168 милиарда долара. Това се очаква да попречи да се стигне до рецесия.