Буш е потресен от масовото убийство
Буш е потресен от масовото убийство / netinfo
Избиването на повече от 30 души в Технологичния университет в щата Вирджиния - най-смъртоносната трагедия в учебно заведение в историята на САЩ - ще се отрази на всеки студент в Щатите, заяви тази вечер президентът Джордж Буш, цитиран от Асошиейтед прес.

"В училищата трябва да има сигурност, да са светини, където хората се образоват. Когато светинята е осквернена, последиците се чувстват във всяка американска класна стая, във всяка американска общност", каза президентът пред журналисти в Белия дом.

"Нашата страна скърби с онези, които загубиха обични хора в Технологичния университет във Вирджиния. Носим скръбта за жертвите в сърцата си. Споменаваме ги в молитвите си и молим любящия Бог да утеши онези, които страдат", продължи Джордж Буш. Той е разговарял по телефона с губернатора на Вирджиния и с президента на университета. "Казах им, че Лора и аз, както и много хора в цялата страна се молим за жертвите и за всички членове на университетската общност, покосена от тази ужасяваща трагедия", каза президентът.

В Конгреса паметта на жертвите бе почетена с минута мълчание. "Нашата страна бе разтърсена от страшна трагедия. Това е най-смъртоносната стрелба в историята на университетите в нашата страна. Молим се за студентите, за семействата им, за преподавателите в университета", каза председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси, цитирана от Франс прес.