Бурята Ърл заплашва да се превърне в ураган
Бурята Ърл заплашва да се превърне в ураган / Reuters

Тропическата буря Ърл заплашва да се превърне в поредния ураган, който се заформя над Атлантическия океан, съобщи Ройтерс, позовавайки се на прогнози на Националния център по ураганите на САЩ.

Ърл се насочва към островна група и се очаква днес да прерасне в ураган, посочва центърът. Скоростта на ветровете е достигнала 105 километра в час и е предизвикала тревога сред страните от Карибския регион. Френското правителство обяви предупреждение за островите Сен Мартен и Сен Бартелми. Подобни предупреждения влязоха в сила и за Антигуа и Барбуда, Сейнт Китс, Нивис и други, съобщава БТА.

Същевременно ураганът Даниел, който също се зароди над Атлантическия океан, отслабна до втора категория вчера, след като в петък достигна до четвърта категория. Очаква се той да премине източно от Бермудските острови, където властите вече отмениха предупреждението.

Днес в САЩ се отбелязва петата годишнина от урагана Катрина, най-разрушителният в историята на страната, който отне живота на над 1,8 хиляди души и почти заличи град Ню Орлиънс от картата.