Бурите в Италия взеха една жертва
Бурите в Италия взеха една жертва / снимкa: БГНЕС

Жена се удави, след като силни бури наводниха части от Рим. Лошото време причини щети и наводнения в цяла Италия, предаде АФП, позовавайки се на пожарната служба и местните власти.

Пожарникари открили тази сутрин тялото на жената в колата й, която била блокирана в подлез, наводнен от изсипалите се снощи над столицата проливни дъждове, посочва италианската агенция АНСА.

Движението в Рим е силно затруднено, тъй като много от пътищата са заради високото равнище на водата и падналите дървета.

Кметът на Рим поиска в столицата да бъде обявено бедствено положение и призова жителите да ограничат движението си из града, посочва агенцията. По данни на гражданска защита проливните дъждове, силни ветрове и обилни снеговалежи са причинили големи щети и в останалите части на Италия. Лошото време вероятно ще продължи и днес. Поради снеговете много от училищата в планинската област Трентино-Алто Адидже (Североизточна Италия) са останали затворени, а пътищата са неизползваеми. Блокирани са и много от пътищата в южната част на страната, главно в Сицилия.

Вчера снегът предизвика смущения във въздушния транспорт на Милано, а стотици тирове, идващи от Франция, останаха блокирани на границата.