Хиляди екоактивисти се включиха "международния бунт", който започна на 7 октомври, призовавайки правителствата по целия свят да предприемат действия срещу кризата с климата.

Активисти срещу климатичните промени от движението "Бунт срещу унищожението" се разсъблякоха по време на поход в Мелбърн, Австралия, който се превърна в поредния опит за привличане на общественото внимание към климатичната криза, както разкриха кадри, публикувани от множество медийни източници.

Протестиращите излязоха на улиците на Мелбърн като част от „Голия парад“, не носеха нищо освен бельото и лозунгите си, рисувани по цялото тяло, докато скандираха „спрете изчезването, започнете бунта“.

Холандската полиция арестува 130 активисти от „Бунт срещу унищожението“ (ВИДЕО)

Изписаните по гърдите и гърбовете на протестиращите лозунги включваха „Спешно: действайте сега“ и „Ние сме свръхнезащитени“.

Това беше шестият ден на протести в Мелбърн, по време на които над 100 демонстранти бяха арестувани по-рано тази седмица, след като те нарушиха реда в града с различни действия, включително да се оковават заедно и да блокират големите пътни кръстовища, съобщава The Age.

Екоактивисти блокираха централата на Би Би Си в Лондон

Действията дойдоха като част от глобални усилия за призоваване на правителствата да обявят извънредна ситуация за климата.

В събота активистите излязоха и на улиците на Париж, заемайки пространството пред парламента, като същевременно поискаха да се засили вниманието към проблемите на околната среда. Амстердам, Лондон и Прага са другите европейски градове, които имаха своите демонстрации на глобалното движение. Ню Йорк също не остана безучастен и имаше своя акция на "Тайм скуър".
БГНЕС