Букмейкъри не изплащат залозите за Обама, опасяват се да не бъде убит
Букмейкъри не изплащат залозите за Обама, опасяват се да не бъде убит / снимкa: БГНЕС

Две от най-големите букмейкърски къщи в Австралия отказват да изплатят залозите за победата на Барак Обама на президентските избори в САЩ, тъй като се опасяват, че той може да бъде убит преди да встъпи в длъжност. Това пише днес австралийският вестник "Сидни морнинг хералд", цитиран от Ройтерс.

Двете букмейкърски къщи Спортсбет и Сентърбет са съобщили пред вестника, че няма да изплащат залозите, докато първият афроамерикански президент на САЩ не поеме поста през януари.

Според "Сидни морнинг хералд" решението е било взето, защото от член на ръководството на Спортсбет е отказал да изплати залог заради опасения, че новоизбраният президент на САЩ може да бъде убит.

Главният изпълнителен директор на Спортсбет Мат Трип отрече това да е бил основният аргумент. Около сцената в Чикаго, от която Обама произнесе речта си по случай избирането му за президент, бяха поставени бронирани прегради, отбелязва Ройтерс. През октомври двама бели "бръснати глави" бяха арестувани в американския щат Тенеси по обвинения, че са готвели покушение срещу Обама.

Не всички букмейкъри обаче са притеснени за съдбата на Обама. Ирландският букмейкър Пади Пауър бе толкова сигурен в изхода от изборите, че изплати залозите в полза на Обама още през октомври, припомня Ройтерс. Други австралийски букмейкърски къщи са изплатили печалбите след победата на Обама, посочва "Сидни морнинг хералд".