Броят на жертвите при пожара в Перм достигна 113
Броят на жертвите при пожара в Перм достигна 113 / снимка: Reuters

Броят на жертвите при пожара в нощен клуб в руския град Перм достигна 113, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на болнични източници.

26-годишна жена е починала от нараняванията си. Тя е била на апарат за изкуствено дишане, като състоянието й е било много тежко.

По последни данни броят на пострадалите надхвърля 120. 20 от тях са настанени в болници в Перм, а останалите 100 бяха прехвърлени за лечение в Москва - 65 души, Санкт Петербург - 28, и Челябинск - 7.

Състоянието на всички хоспитализирани е тежко или много тежко. Те са с изгаряния по тялото и на горните дихателни пътища, отравяне и различни травми.

Бар "Куцият кон" пламнал в петък през нощта по време на пиротехническо шоу. Предполага се, че фойерверк е запалил окачения сламен таван на заведението. Не е изключен и вариантът огънят да е тръгнал от късо съединение. Прозорците на помещението са били заковани. Едното от крилата на вратата на изхода е било залостено. Клубът в миналото на два пъти е бил глобяван за неспазване на предписанията за пожарна безопасност.