Броят на убитите в Газа достигна 947 души
Броят на убитите в Газа достигна 947 души / снимка: БГНЕС

Броят на убитите от началото на израелското нападение в Ивицата Газа е най-малко 947 души, две трети от които са цивилни, съобщи ДПА.

Най-малко 47 палестинци загинаха вчера, а повече от 80 бяха ранени през 18-ия ден от началото на израелската офанзива, каза Моауия Хасенейн, директор на службите за спешна помощ към палестинското министерство на здравеопазването. Той отбеляза, че 635 от 947-те жертви са цивилни, включително жени и деца. Убити са 165 полицаи на Хамас и 147 бойци от въоръженото крило на ислямистката групировка и други войнстващи фракции, съобщи ДПА.

Тези цифри не са официално потвърдени. Според Израел броят на убитите палестински бойци е най-малко 400.

Най-много жертви вчера бяха дадени в бежанския лагер Джабалия, северно от град Газа, и в източното предградие на Хан Юнис.

75-годишен мъж и 11 членове на семейството му, сред които трима от внуците му и майка им, бяха убити днес, след като израелски изтребител бомбардира триетажната им къща в село Хузаа, източно от Хан Юнис.

Според източници, близки до Хамас, 13 палестински бойци са били убити при престрелки с израелски войници близо до Джабалия.