Бритиш Еъруейз ще работи по разписание от петък
Бритиш Еъруейз ще работи по разписание от петък / netinfo

Най-голямата британска авиокомпания "Бритиш Еъруейз" обяви днес, че от петък ще възстанови нормалния въздушен трафик, предвиден в разписанието на полетите й, предаде Франс прес. Дейността на компанията бе затруднена от седмица насам заради новите строги мерки за сигурност по летищата във Великобритания.

Днес се очаква да бъдат изпълнени 90 на сто от полетите на "Бритиш еъруейз". Ще бъдат обаче анулирани три нейни полета на дълги разстояния и 32 полета на средни дистанции от общо 280 полета, обслужвани от летището "Хийтроу", се казва в комюнике на компанията.

Всички полети на "Бритиш Еъруейз" на дълги разстояния и тези от останалата част на Европа ще бъдат обслужвани от летището "Гетуик". Компанията анулира 11 полета по вътрешни линии, но филиалът й "Бритиш еъруейз кънект", предназначен специално за вътрешни полети, ще действа по разписание.

В четвъртък трафикът на "Гетуик" ще бъде нормален; ще се изпълняват по разписание и полетите на дълги дистанции от и за "Хийтроу".

"Бритиш еъруейз" ще анулира обаче 19 полети на къси дистанции от Хийтроу. Компанията препоръчва на своите клиенти да се регистрират чрез Интернет, за да избегнат дългите опашки, и да се осведомят чрез сайта й за новите правителствени разпоредби за ръчния багаж.