/ GettyImages
Правителството на Обединеното кралство ще представи своето Споразумение за оттегляне от ЕС (Брекзит сделката) пред британските депутатите още този петък (20-и декември), обяви в понеделник говорителят на Даунинг стрийт 10.

"Планираме да започнем процеса преди Коледа и да го проведем по правилен конституционен начин посредством дискусия с председателят на Камарата на общините", заяви правителственият говорител и добави: "Законите, които са необходими за осигуряване на излизането на Великобритания от Европейския съюз, ще бъдат представени пред парламента в петък".

Борис Джонсън призова страната към единство след Brexit

Той отбеляза, че законопроектът има за цел да приведе в действие условията на сделката, договорени между Борис Джонсън и ЕС, и че новото правителство е уверено, че ще осигури дългосрочно споразумение за свободна търговия с единния блок.

Премиерът Борис Джонсън, чиито консерватори спечелиха убедително парламентарно мнозинство на проведените през миналата седмица избори, проведен почти цялата си предизборна кампания, базирайки я на извеждането на Обединеното кралство от Европейския съюз на 31-ви януари догодина, когато изтича последното удължаване на дата за Брекзит.
БНР