Майкъл Фалън
Майкъл Фалън / Thinkstock/Getty Images
Британският министър на отбраната Майкъл Фалън обвини Русия, че се стреми да отслаби НАТО и да дестабилизира западните страни, предаде ТАСС. "Алиансът трябва да стане конкурентоспособен в киберпространството, за да противодейства на Русия", подчерта Фалън в реч в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

Рекс Тилърсън: В НАТО с право се безпокоят от завръщането на Русия
 
Той изброи конкретно като руски мишени Съединените щати, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора. "Русия явно тества НАТО и Запада. Тя се стреми да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби Алианса. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници", заяви британският министър на отбраната.

Столтенберг: НАТО не трябва да допуска нова студена война

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. "Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на дезинформацията по съветски образец и по-конкретно на такива средства за предаване на информация като телевизия "Раша тудей", призова той.

В същото време британският министър на отбраната призна необходимостта от сътрудничество с Русия. Той подкрепи стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.
 
БГНЕС