/ IStock

Пилешкото месо, продавано в супермаркетите, съдържа потенциално вредни бактерии, твърди британският журналист Морланд Снадръс в статия във. „Daily Express“.

Анализът на експертите показа, че устойчиви на антибиотици бактерии присъстват в почти половината от сертифицираните проби, взети за изследване. Според учени от Института „Джеймс Хътън“, яденето на пилешко месо с такива микроби води до опасност от инфекция със сериозни усложнения.

Унищожават 10 тона пилешко месо от Полша заради замърсяване със салмонела

Опасността е, че лечението с антибиотици може да не работи.

Според изследователите резистентността към антибиотици в момента е една от най-сериозните заплахи за човешкото здраве. Ако антибиотиците станат безполезни, някои от често срещаните инфекциозни заболявания може да не бъдат излекувани.

Птицевъди искат спешни мерки за подкрепа - браншът пред колапс

Специалистите съветват пилешкото месо да не се мие и да се слага в тенджерата директно от опаковката. След това трябва да измиете добре ръцете си, без да докосвате никакви повърхности.

БГНЕС