Британски министър се оплака, че е бил задържан на американско летище
Британски министър се оплака, че е бил задържан на американско летище / netinfo

Британският министър на международното развитие Шахид Малик се оплака, че е задържан и разпитван на американско летище за втори път през последната една година, предаде Асошиейтед прес.

Малик, който е мюсюлманин, заяви, че вчера сутринта е бил задържан за около 40 минути от служители на летище Дълес във Вашингтон, а ръчният му багаж е бил проверен за следи от експлозиви. Малик се връщал в Лондон след разговори с американски представители, посветени на тероризма.

Миналият ноември Малик бе задържан за около час на нюйорксото летище "Джон Ф.Кенеди", докато пристигаше на посещение в САЩ, за да произнесе реч за борбата срещу екстремизма и тероризма. Сред организаторите на събитието бе и американското министерство на вътрешната сигурност, припомня Асошиейтед прес.

"Аз съм дълбоко разочарован. Забравих и простих за обидното отношение, което изтърпях миналия ноември, но наистина смятам, че на британските министри и депутати трябва да бъде оказано същото уважение на американските летища, с каквото ние удостояваме нашите колеги в Сената и в Конгреса", посочи Малик.