Британски джихадист: Арабите са груби, крадат обувки и ядат като деца
Британски джихадист: Арабите са груби, крадат обувки и ядат като деца / ThinkStock/Getty Images

Британски член на „Ислямска държава" (ИД) подложи на критика „лошите маниери на арабите джихадисти, за които каза, че крадат обувки, ядат като деца и не обичат да се редят на опашки.

В интернет Омар Хюсеин, бивш охранител в супермаркета „Морисън", който преди е живеел в Хай Уайкомб, също така обвинява другите джихадисти, че прониквали в неговото лично пространство, говорели високо, когато той се опитвал да спи и се държали като деца.

„Арабите и неарабите са обединени около една линия", казва той и се подписва с ислямисткото си име Абу Саид ал Британи. „Въпреки това с обединението на племена и култури, няма как да няма сблъсъци".

Джихадистът предупреждава западните радикали за бягството в Сирия: „Арабите като цяло имат уникална култура, която се различава драматично от западния начин на живот". Хюсеин изрежда номерирано серия от критикувани от него различни досадни навици, с които се сблъсква, докато живее в Сирия.

Критикувайки административните умения на арабската администрация той пише: „Пред никой от техните офиси няма опашки за арабите. „Ти можеш да чакаш с часове пред някой офис. И тогава идва арабинът, намества се отпред и направо влиза". Под заглавие „Етикет при храненето" той описва, че когато ядат „На нашите арабски братя, или сирийци ако бъдем по-конкретни, им липсват „.основни маниери". Когато сервирал храна на своите колеги терористи, той казва, че върху него се нахвърляли всички в помещението. „Поради което отказвам да дам храна на който и да е, докато всички в стаята не седнат на столовете си. За съжаление трябва да ги заплашвам, все едно са ученици от началното училище".

Друг от вредните навици на ислямистите, описан от Хюсеин, било „краденето на обувки". „На Запад е добре известно, че ти излизаш от стаята със същите обувки, с които си влязъл. Да, това е здравият разум. Само че тук, в Шам, нашите сирийски братя ... са убедени, че всеки може да сподели обувките на който и да е. Когато влезеш в някоя сграда и после тръгнеш да излизаш, ти ще видиш човек с твоите обувки да ходи на стотина метра от тебе и това може да бъде доста дразнещо".

Друго от обвиненията на Хюсеин към колегите му терористи е, че те често изключват телефона ти от зарядното устройство, за да заредят своя апарат. Джихадистите често „влизали в контакт с имуществото на други хора без тяхното разрешение".

27-годишният Хюсеин избяга в Сирия през януари 2014 г. и преди да дезертира в ИД е бил обучен и се е сражавал в редиците на Фронта ал-Нусра, разклонение на Ал Кайда. След това той е отправял заплахи „за взривяване на Великобритания" и се е появявал в пропагандни видеозаписи, призовавайки Запада да изпрати свои пехотинци срещу джихадистите, за да могат после ислямистите „да им ги връщат един по един в ковчези".

Източник: БГНЕС