Британската полиция извърши две контролирани експлозии  в Лондон
Британската полиция извърши две контролирани експлозии в Лондон / netinfo

Британската полиция извърши контролиран взрив на подозрителен пакет близо до метростанцията Хамърсмит в западната част на Лондон. Това съобщи Франс прес, като се позовава на полицейски говорител.

Контролираният взрив бил извършен от сапьорите на Скотланд Ярд в 09.10 часа местно време /08.10 часа по Гринуич/, уточнил говорителят. Той не можел да потвърди за момента дали в подозрителния пакет имало експлозиви.

Метростанциите Хамърсмит и Барън Корт били затворени от съображения за сигурност и композициите не спирали на тях.

По-рано през деня полицията извърши и контролирана експлозия на подозрителен автомобил пред джамия в Глазгоу, предаде Франс прес.

Полицейска говорителка съобщи, че колата се намирала на паркинг близо до ислямски храм в южната част на шотландския град. Автомобилът бил унищожен с контролирана експлозия в 5 ч. сутринта местно време /4 ч. по Гринуич/. Районът бил отцепен, но местните жители не били евакуирани.

Нищо не подсказва за каквато и да била връзка между този инцидент и неуспешните атентати в Лондон в петък и в Глазгоу в събота, подчерта говорителката на полицията, цитирана от ДПА.

От неделя насам органите на реда извършиха две контролирани експлозии на автомобили пред болница в шотландския град Пейсли, отбелязва агенцията.