Британците бягат от Лондон, заменят ги имигранти
Британците бягат от Лондон, заменят ги имигранти / БГНЕС
Лондон е загубил през последното десетилетие над една трета от гражданите си, които са заминали в провинциалните райони, а през това време 1,8 милиона имигранти са ги заменили, пише в електронно си издание британският всекидневник "Телеграф".

Данните подчертават не само постоянното движение на населението, предизвикано от международната миграция, но също и преместването на самите британци в рамките на страната им. Според най-голямата британска ипотечна банка Халифакс, която наблюдава отблизо движението на собствениците на жилища, 345 000 повече души са напуснали Лондон спрямо преселилите се да живеят в британската столица между 1998 и 2007 година.

Това е единственият район във Великобритания, в който е отчитан спад на населението заради вътрешна миграция. Броят на международните имигранти – 1,8 милиона, които са се преселили в Лондон през посочения период, е повече спрямо чистото намаление на населението на града в резултат на международна миграция. Много хора от Източна Европа са готови да започнат нископлатена работа в британската столица, изтъква "Телеграф".

Държавният министър за границите и емиграцията към министерството на вътрешните работи Фил Улас заяви, че правителството ще запази ограниченията за нискоквалифицираните работници от Румъния и България поне още една година в стремежа си да държи имиграцията под контрол, отбелязва вестник "Телеграф".