Британците анализират влиянието на имигрантските общности
Британците анализират влиянието на имигрантските общности / netinfo

Британският държавен министър за границите и имиграцията Лиам Бърн обяви, че следващият месец ще бъде публикуван първият официален и подробен анализ за влиянието на имиграцията върху британския обществен сектор и живота на британците. Оценката ще е от значение за задействането от април следващата година на точковата система за имигрантите, подобна на тази, която съществува сега в Австралия, пише в. "Гардиън”.

Анализът ще съдържа и оценка на настоящите британски ограничения за имиграционния поток от двете нови еврочленки България и Румъния. Новината за публикуването на анализа за влиянието на имиграцията идва, след като началниците на полицията в няколко британски графства призоваха правителството да отпусне повече средства, за да могат те да се справят с имиграционния поток и главно с промяната на характера на престъпленията, извършвани в новите имигрантски общности във Великобритания, посочва "Гардиън".

Вестникът цитира доклад на полицията, в който се отбелязва, че сред имигрантските общности има нарастване на случаите на шофиране в нетрезво състояние и на трафик на хора. Друго британско издание - "Таймс", отбелязва, че критиките срещу потока от имигранти във Великобритания, се засилва, след всяка нова информация за къщи в страната, натъпкани с по 30 българи, или за препил с водка полски шофьор, който не е осъден поради липса на преводач, който да превежда на делото срещу него.