Бриджит Бардо пожела на Пейлин да загуби на изборите
Бриджит Бардо пожела на Пейлин да загуби на изборите / БГНЕС
Бриджит Бардо изпрати открито писмо до кандидатката на републиканците за вицепрезидентския пост в САЩ Сара Пейлин, за да осъди нейната пълна безотговорност към околната среда и да й пожелае загуба на предстоящите на 4 ноември избори, предаде Франс прес.

"В името на уважението и на запазването на природата, ви пожелавам да загубите тези избори, защото светът ще спечели от това", пише някогашната звезда на френското кино, която в момента оглавява носеща името й фондация за защита на животните. "Госпожо, като отричате отговорността на хората за глобалното затопляне, като се борите за правото на носене на оръжие и на стрелба по всичко, което се движи, като множите декларациите си с една смущаваща тъпота, вие сте срам за жените и сама представлявате ужасна заплаха, истинска екологична катастрофа", казва Бриджит Бардо по адрес на Сара Пейлин.

Актрисата припомня, че кандидатката на републиканците за вицепрезидентския пост се обявява за добив на петрол от континенталния шелф в Арктика и е против защитата на застрашените от глобалното затопляне бели мечки. "Това свидетелства за вашата пълна безотговорност, за вашата неспособност да пазите или просто да уважавате живота на животните", отбелязва тя.

Накрая, Бриджит Бардо се заяжда по повод шега на Сара Пейлин, произнесена на конгреса на републиканците, на който губернаторката на Аляска бе официално номинирана за вицепрезидентския пост, че е "питбул с червило на устните". "Умолявам ви да не се сравнявате повече с тези кучета..., защото, като техен добър познавач, мога да ви уверя, че никой питбул, никое куче, нито което и да било друго животно не е толкова опасно, колкото вас", обръща се към Пейлин някогашната звезда на френското кино.