/ iStock/Getty Images
Бременна жена е била убита от кучета в гора в Северна Франция, където се е провеждал лов с хрътки, съобщиха от Би Би Си.

Тялото на 29-годишната Елиза Пиларски, която разхождала собствените си кучета, е открито близо до град Вийер Котре. Тя умира след "няколко ухапвания  по горните и долните крайници, както и по главата", заяви прокурор Фредерик Трин.

Френската полицията съобщава, че са започнали разследване за непредумишлено убийство и че се провеждат тестове на 93 кучета, включително и на петте кучета на бременната в шестия месец жена. Пробите ще бъдат сравнени с ДНК-то, взето от трупа на Елиза Пиларски.

Според експертизите на лекарите причина за смъртта е масивен кръвоизлив, появил се в следствие на ухапванията.

Куче нахапа дете в кирковско село

Според прокуратурата г-жа Пиларски се разхождала в гората Ретц, на около 50 мили (80 км) североизточно от Париж в събота, когато се обадила на партньора си, за да каже, че се притеснява, че глутница кучета ще я нападне. Той си проправил път към района, където по-късно открил тялото й. Тъй като двойката живеела в дом в близост до гората, мъжът помолил съсед за помощ, който по-късно сигнализирал полицията.

Смъртта на г-жа Пиларски е настъпила между 13:00 и 13:30 ч. местно време според лекарския доклад.

Анджела Ван Ден Берге, която е била пряко свързана с лова, заявява, че "доколкото ни е известно, трагичният инцидент, който се случи, няма връзка с нашите кучета".

Куче нахапа две деца в Асеновград (ВИДЕО)

Актрисата Брижит Бардо, която е президент на фондация за хуманно отношение към животните, призова френските власти незабавно да прекратят „всички разрешения за лов за този сезон“. Но френската ловна асоциация твърди, че няма доказателства, че кучетата са причинили смъртта на бременната жена.