/ ThinkStock/Getty Images
След загубата на протекции от страна на Европейския съюз, Брекзит може да засегне чайките в крайбрежните английски градове, където те са считани за заплаха, пише в. "Дейли мирър".

Жителите на населени места по крайбрежието на Англия се оплакват, че птиците атакуват хора, бебета и домашни животни.

През 2015 г. Елейн Шътълуърт каза, че чайка е опитала да убие кучето й Моли в град Къмбриан.

Лондон ще плати 57 млрд. евро на ЕС заради Брекзита

В момента директивата за птиците на ЕС защитава 500 вида диви пернати в Европа. Чайките са под опеката на наредба за дивите животни и природата от 1981 г., която важи на територията на Англия и Уелс.
На сайта на организацията "Кралското общество за защита на птици" беше публикувано съобщението: "Администрацията на Великобритания може да издава разрешителни гнездата на птиците да бъдат разрушени и дори животните да бъдат убивани, ако няма различно решение и то да бъде приложено с цел предотвратяване на сериозни щети по селското стопанство, разпространяването на болести, да се защити общественото здраве и безопасност и въздушната безопасност, или решението да е в полза при опазването на други диви птици".

Британски депутати одобриха стартирането на преговорите за Брекзит

Все пак предложеният проект за проучване на агресивните чайки на стойност 250 000 британски лири беше отхвърлен.
 

ThinkStock/Getty Images

Държавният парламентарен секретар Терез Кофи потвърди, че проблемът с птиците ще трябва да се реши, след като Англия напуска Европейския съюз.
БТА