/ БГНЕС, архив
Бразилският президент Жаир Болсонаро пристигна вчера на посещение в Съединените щати, съобщи АФП. Това е първото пътуване на Болсонаро в чужбина за двустранна среща, откакто встъпи в длъжност на 1 януари. През януари той участва на икономическия форум в Давос.
 
Бразилският президент е придружен от шестима членове на кабинета си, включително министъра на външните работи Ернесто Араужо, на икономиката Пауло Гедес, на правосъдието и обществената сигурност Сержио Моро.
 
Едуардо Болсонаро, син на крайнодесния президент и депутат, който играе голяма роля в сближаването на Бразилия с американската ултраконсервативна десница, също е във Вашингтон.
 
"За пръв път от много време във Вашингтон идва бразилски президент, който не е антиамерикански настроен", написа Болсонаро в Twitter. "Това е началото на съюз за свобода и благоденствие, каквито бразилците винаги са желали", пише той.
 
Бразилският държавен глава ще се срещне с американския си колега Доналд Тръмп. Една от основните теми на разговорите им се очаква да бъде кризата във Венецуела. Очаква се и двамата да потвърдят твърдата си линия срещу президента социалист Николас Мадуро.
БТА