Братът на Милошевич предлага военна акция в Косово
Братът на Милошевич предлага военна акция в Косово / Политиката на покойния Слободан Милошевич не е причина за ситуацията в Сърбия
Сръбските власти трябва да обсъдят евентуална военна акция за разрешаване на кризата в Косово. Това заяви Борислав Милошевич, брат на покойния югославски и сръбски президент Слободан Милошевич. В интервю за Асошиейтед прес Борислав Милошевич отхвърли твърденията, че отцепването на Косово е последица от управлението на брат му. Той предупреди, че декларацията за провъзгласяване на независимост на Косово ще влоши отношенията между западните страни и Сърбия. Този акт ще предизвика нестабилност не само в Сърбия, но и в региона.

Сръбските власти заявиха, че ще използват само миролюбиви мерки и няма да прибягват към сила. Лично аз обаче мисля, че всички мерки са легитимни и употребата на военна сила е легитимна, каза Милошевич. В интервюто си Борислав Милошевич защити политиката на своя брат в Косово. Той само защитаваше своята страна от разпад и своя народ от тероризма, каза той.

Милошевич освен това се обяви за подялба на Косово.