Бойко Борисов и Валгит Алекперов
Бойко Борисов и Валгит Алекперов / пресцентър, Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с президента на "Лукойл" Вагит Алекперов. Двамата разговаряха в рамките на провеждащата се в Давос Годишна среща на Световния икономически форум, съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Борисов изтъкна добрите резултати, които българската икономика е постигнала през изминалата година, както и повишаването на кредитния рейтинг на страната ни. "България се развива устойчиво и това дава основание за по-голям оптимизъм от страна на инвеститорите и по-голямо доверие в нашата икономика", отбеляза Борисов.

Зам. държавният секретар на САЩ подари специална монета на Борисов (СНИМКИ)

Министър-председателят изтъкна сериозната работа на българското правителство за осигуряването на благоприятна бизнес среда, така че страната ни да продължи да бъде привлекателна дестинация за чуждестранните инвеститори. Борисов даде пример с редица чужди компании, които откриха или разшириха производството си в България в рамките на миналата година.По време на срещата на Борисов и Алекперов беше отбелязано намерението на "Лукойл" да развива дейността си в България.