Британският външен министър Борис Джонсън
Британският външен министър Борис Джонсън / БГНЕС
Руският отговор на британските мерки, взети заради отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му, е безполезен. Това заяви в статия във в. "Сън" британският външен министър Борис Джонсън, предаде ДПА.

Русия гони британски дипломати и закрива консулството в Санкт Петербург

"Тези безполезни мерки само ще накажат обикновените руснаци, като ги лишат от безобидни възможности да научат английски език и да кандидатстват за британски визи", казва Джонсън.

Захарова обвини Запада, че със случая Скрипал се опитва да отвлече вниманието

"Днес Русия стои сама и е изолирана. Този факт илюстрира най-подчертаната разлика между Великобритания и руския президент Владимир Путин - ние имаме приятели по целия свят, а Путин няма", допълни Джонсън.

Лондон ще обмисли следващите стъпки в шпионския спор с Москва

В отговор на британските мерки Русия вчера обяви, че гони 23 британски депутати, закрива консулството си в Санкт Петербург и преустановява работата на Британския съвет.

Борис Джонсън: Вероятно Путин е взел решението за отравянето на Скрипал (ВИДЕО)

В началото на март бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му бяха отровени с невропаралитично вещество пред търговски център в английски град Солсбъри. Двамата са в болница в критично състояние. Британското разследване стигна до заключението, че веществото е разработваното в СССР "Новичок". Премиерът на Великобритания Тереза Мей и външният министър Борис Джонсън посочиха Русия и президента Владимир Путни като "много вероятно" отговорни за химическата атака срещу Скрипал. Москва категорично отрича да има нещо общо със случая. Говорителят на руското Министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че чрез случая Скрипал Западът се опитва да отвлече вниманието от действията си в Ирак и Сирия.
БТА