/ gettyimages
Борис Джонсън се опитал да убеди принц Хари да запази ролята си в кралското семейство и да остане в Обединеното кралство, предаде POLITICO.

Бившият министър-председател каза, че е бил помолен да проведе “разговор по мъжки" с херцога на Съсекс, за да го убеди, че би било грешно да напусне Лондон и да отиде да живее в САЩ със съпругата си Меган Маркъл.
Разговорът е описан в мемоарите на Джонсън. Бившият премиер споделя, че служителите на Бъкингамския дворец и Даунинг стрийт са смятали, че той  може да разубеди принц Хари от решението му.

Херцогът и херцогинята на Съсекс обявиха, че се оттеглят от задълженията си на “висши кралски особи” през януари 2020 г. Въпреки че двойката запази титлите си, вече не е прието да се обръщат към тях с негово или нейно кралско височество. Откакто се преместиха в Калифорния, двамата пуснаха сериал на Netflix, стартираха бизнеса Archewell и очастваха в няколко продукции и интервюта.

Джонсън пише, че е било “нелепа ситуация... когато ме накараха да се опитам да убедя Хари да остане. Някакъв мотивиращ разговор по мъжки. Напълно безнадеждно.”
  Срещата между Джонсън и Хари се е провела в продължение на 20 минути, само няколко часа след като принц Хари изнесе реч, в която каза, че изпитва “голяма тъга” от напускането на Обединеното кралство, но смята, че “ няма друга опция.”

“Борис успя да осъществи Брекзит, но дори той не можа да спре Мегзит ”, каза източник пред  Daily Mail.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
POLITICO