/ БТА
Кралица Елизабет Втора отмени планираните си виртуалните ангажименти, защото леките й симптоми на COVID-19 продължават, съобщи Ройтерс.

Бъкингамският дворец обяви, че кралицата е с положителен тест за новия коронавирус в неделя, но се очаква да изпълни ангажиментите си - знак, че най-възрастният и най-дълго властващ монарх в света не е сериозно болен. 

Кралица Елизабет Втора е с COVID-19

В понеделник кралица Елизабет Втора изпрати съболезнования до Бразилия заради наводненията там и планираше във вторник да даде дипломатически аудиенции на чуждестранни посланици. Тя ще реши малко преди следващите си ангажименти дали да ги изпълни. Такъв е ежеседмичният разговор с премиера Борис Джонсън в сряда.

Принц Чарлз отново е заразен с COVID-19

Новините за положителния тест засилиха притесненията за здравето на кралицата две седмици след като се навършиха 70 години от възкачването й на британския престол. 

Елизабет Втора е на 95 години и е напълно ваксинирана срещу новия коронавирус. Миналата седмица обаче тя е казала на служители в двореца, че трудно се движи, а през октомври беше приета за един ден в болница.
БТА