Боеве между Хизбула и Фронта ан Нусра избухнаха в Източен Ливан
Боеве между Хизбула и Фронта ан Нусра избухнаха в Източен Ливан / БГНЕС, архив

Боеве между бойци на Хизбула и сирийското крило на Ал Кайда - Фронта ан Нусра, са избухнали в Източен Ливан, недалеч от границата със Сирия, предаде Ройтерс, като се позова на телевизията на Хизбула и на военен източник от ливанската организация.

По данни на източника хората на Хизбула са устроили засада на бойци на "Ан Нусра" в покрайнините на планинските градове Туфеил и Брител. Бойците на "Ан Нусра" редовно действат в райони близо до границата със Сирия и в миналото са вземали на прицел позиции на Хизбула и ливанската армия, отбелязва Ройтерс. "Боевете избухнаха преди няколко часа, жертвите от тяхна страна са доста", заяви източникът от Хизбула.

Телевизия "Ал Манар" съобщи, че бойци на Хизбула са унищожили пет военни автомобила за "Ан Нусра" и са убили поне 12 негови бойци.

Засега няма реакция от Фронта "Ан Нусра", който наскоро предприе офанзива в Северозападна Сирия.

Източник от ливанските сили за сигурност заяви, че боевете продължват в покрайнините на Брител и в района на Туфеил и се водят на около 50 км от границата със Сирия.

Шиитската организация Хизбула е твърд съюзник на сирийския президент Башар Асад и изпрати стотици бойци да се бият редом с неговите сили в продължаващата вече четири години гражданска война в Сирия. Сунитският "Фронт ан Нусра" се бори за сваляне на Асад, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА