Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна / iStock/Getty Images
Калифорниец с няколко ножа в пикапа му, изрисуван със символи на белите супремасисти, беше арестуван днес от полицията, охраняваща американския Капитолий във Вашингтон, близо до централата на Националния комитет на Демократическата партия, предадоха световните агенции.

Около полунощ патрулиращ служител на полицията на Капитолия забелязал пикап с изрисувана свастика и други символи на белите супремасисти, а вътре имало щик и мачете, се казва в полицейско съобщение.

Пикапът бил паркиран близо до седалището на националния комитет на Демократическата партия, което е в съседство с комплекса на Капитолия.
Полицията идентифицирала шофьора като 44-годишния Доналд Крейгхед от Оушънсайд, щата Калифорния. Крейгхед бил арестуван за притежание на забранени оръжия.

Задържаният казал, че е бил "на патрул" и започнал да говори за идеологията на белите супремасисти, се посочва още в полицейското съобщение.

В събота е планиран митинг на симпатизанти на близо 600-те души, подведени под отговорност за участие в щурма на Капитолия на 6 януари, сред които има привърженици на бившия американски президент Доналд Тръмп.

Полицията ще издигне отново високата ограда около комплекса на Капитолия преди проявата, съобщиха два източника, запознати с обезпечаването на сигурността.
БТА