Бизанти не очаква нищо ново на делото във вторник
Бизанти не очаква нищо ново на делото във вторник / netinfo

Процесът срещу петте български медицински сестри и палестинския лекар ще бъде подновено във вторник, съобщава АФП. Адвокатът на медиците Осман Бизанти посочи, че отново ще поиска тяхното освобождаване под гаранция.

Нищо ново няма да се случи по време на заседанието във вторник, заяви за АФП Бизанти.

От своя страна адвокатът на семействата на заразените либийски деца Идрис Лага посочи пред агенцията, че до момента петдесет и две деца са починали от СПИН и че здравословното състояние на други петдесет се е влошило.

Ние ще приключим формалностите за пътуванията на болните деца и техните майки във Франция и Италия за лечение, заяви Лага. Ние се надяваме, че ще има справедливо и задоволително решение за всички страни и че международната общност ще отговори на исканията на семействата за изплащане на компенсации, продължи той.

В същото време посланикът на Либия в Лондон Мохамед ал Зуи заяви, че ЕС няма да участва “сериозно” в създаването на фонда, който трябва да осъществи изплащането на тези компенсации. Зуи посочи, че България вече се е отказала от 55 млн. долара от дълга на Либия към България в полза на фонда и че Либия от своя страна е предоставила 123 млн. долара.