Бившият съпруг на Ейми Уайнхаус е в кома
Бившият съпруг на Ейми Уайнхаус е в кома / снимка: sxc.hu

Бившият съпруг на Ейми Уайнхаус Блейк Фийлдър-Сивил се бори за живота си след вероятна злоупотреба с алкохол и наркотици.

Блейк Фийлдър-Сивил, който се ожени за Уайнхаус в Маями, Флорида, през 2007 година, е бил открит да се дави от повърнато в леглото си от Сара Аспин, майка на 15-месечния му син Джак.

Фийлдър-Сивил бил приет в болница в Йоркшир, Англия, съобщават британски медии. Лекарите са го поставили на животоподдържаща система, след като глътнал езика си и получил полиорганна недостатъчност. "Лекарите не дават никакви прогнози и го поставиха в кома, за да му помогнат. Моля се той да оцелее, но трябва да се подготвя за това, че може и да не се събуди", заяви Аспин пред таблоида "Сън".

Фийлдър-Сивил се бореше с пристрастеността си към хероина и призна в интервю през 2008 година, че е помогнал на бившата си съпруга, която почина преди малко повече от година, да се пристрасти към хероина и кокаина.

Аспин, която се запознала с Блейк в рехабилитационна клиника, заяви, че той се справял добре и двамата планирали да се оженят, но се страхувала, че може да се върне към старите си навици, след като се видял с приятел миналата седмица, пише БГНЕС.

"Той не пиеше много, но когато се върна у дома с този приятел, заваляше думите и залиташе. Мислех, че е взел нещо. Бях много гневна, защото той се справяше толкова добре", споделя Аспин.