/ ThinkStock/Getty Images
Двата трупа на мъж и жена са открити в автомобил на бензиностанция в Пагуера (Майорка). Според властите в Испания не става въпрос за планирано двойно самоубийство, а за убийство и последвало самоубийство, съобщава La Vanguardia.

Според първоначалните данни бившият военен Мариано Гонзалес на 37 години се самоубива в колата си, след като изстрелва куршум в главата на българката. 
 

Двете тела са открити в четвъртък на бензиностанция в Пагуера, в уединена зона, където почти не минават коли. Полицията смята, че убийството е било планирано предварително, тъй като заподозреният в престъплението е купил оръжието месец по-рано. 
 

Мъжът застрелял жертвата от упор от външната страна на колата.

Разследващите смятат, че извършителят умишлено е избрал мястото на убийството, тъй като почти няма хора, които са минавали оттам. Възстановката, извършена на местопрестъплението, показва, че убиецът е паркирал до стена, така че возещата се жена да не може да излезе от колата през вратата. Хипотезата е, че всичко се е случило толкова бързо, че тя дори не е могла да реагира. Проверява се и версията, дали жената не е била упоена и дрогирана. 

Убиецът е излязъл от колата в посока на багажника, където е държал пистолета, взел го и е прострелял жертвата от упор през отворената шофьорска врата. След това той седнал до мъртвата жена и се прострелял в главата.
 

В момента органите на реда се опитват да установят каква точно е била връзката между двамата. Жената работела като сервитьорка и отскоро живеели заедно при майката на мъжа. Разследва се и дали той е бил обсебен от жената и не е могъл да приеме, че тя не е искала да бъде с него.

Според местния сайт ultimahora.es  испанските власти вече са се обърнали за помощ към българското консулство за установяване на самоличността на жената, която всички наричали Биби. 

Превод и редакция: DarikNews