Бивш британски войник влиза в затвора за убийство на котка
Бивш британски войник влиза в затвора за убийство на котка / снимка: sxc.hu

Бивш британски войник бе осъден на четири месеца и половина затвор за убийство на котка, която преди това е била блъсната от кола.

В своя защита трийсетгодишният мъж, който бил пиян по време на инцидента през септември, заяви, че искал да съкрати страданието на животното.

Но съд в предградие на Манчестър, Великобритания, видяха "зложелателен акт на умишлена жестокост към вече ранено и безпомощно животно", пише БГНЕС.

Заснет от камери за наблюдение, Антъни Дилейни убива котката с два силни ритника в пет часа сутринта на улица в Манчестър.

Животното умира няколко минути след пристигането на служители на агенция за защита на животните. Те бяха и свидетели по делото за смъртта на котката. Не се съобщава дали шофьорът, който е блъснал котката е бил призован. Освен затвора, коткоубиецът получи и забрана да отглежда животни за срок от пет години.

В началото на февруари съд в Марсилия, Франция, осъди на една година затвор човек, който счупи крака на котка с неколкократно подхвърляне във въздуха и публикува видеото в интернет.