/ Guliver/Getty Images/БTA
Лиза Мари Пресли почина на 12 януари на 54-годишна възраст, оставяйки след себе си майка си Присила, трите си дъщери... и нова битка за наследството си. Тя може и да се е опитала да сложи край на слуховете, но Присила Пресли изглежда е на нож с внучките си. Вътрешен източник на клана Пресли съобщи пред Entertainment Tonight, че майката Лиза Мари Пресли и най-голямата ѝ дъщеря Райли Киоу вече не си говорят.
Съобщава се, че последните няколко седмици са били "много напрегнати и сърцераздирателни" за Присила Пресли и най-голямата ѝ внучка.

"Райли скърби за загубата на майка си и е съкрушена, че трябва да се занимава с оспорване на завещанието с член на семейството".
Семейното напрежение относно наследството на Лиза Мари Пресли през 2016 г., в което двете ѝ най-големи деца Бенджамин и Райли са посочени като съуправители. Следователно, след смъртта на Бенджамин през 2020 г. Райли Киоу остава единствен наследник. Това изменение сега се оспорва от Присила Пресли, която твърди, че не разпознава подписа на внучката си и която в края на януари подаде жалба във Върховния съд на Лос Анджелис.

"Тя е убедена, че старите документи са били подправени (...). Присила е категорична, че има основание да се заведе дело и ще спечели в съда. Райли и Присила не общуват в момента, но разговарят чрез адвокати", допълва източникът на Entertainment Tonight. Райли би предпочела да разреши спора насаме, а не в съда. 33-годишната актриса, която скоро ще се снима в сериала "Дейзи Джоунс и шестимата", все още не е коментирала случая.

В разговор с радио SiriusXM в началото на февруари Джоел Уейншанкър, управляващ партньор на Elvis Presley Enterprises, каза: "Когато Елвис почина, той остави всичко на малкото си момиче. Той го направи със съзнанието, че тя ще бъде тази, която ще продължи неговото наследство (...). Ние просто искаме да помислим за това, което Лиза би искала (...). Тя никога не се е съмнявала, че това е Райли. Никой не се съмнява, защото Лиза беше говорила за това, има много писмена информация, беше казала на толкова много свои приятели."

В изявление, предадено по-рано този месец, Присила Пресли отново заявява, че Лиза е продукт на любовта ѝ към Елвис и че "човек, който си е извоювал място в семейния бизнес, се опитва да говори от името на семейство", без да назовава имена. "Моля, дайте ни времето, от което се нуждаем, за да работим заедно, за да разрешим този въпрос. Моля, не обръщайте внимание на "шума от слуховете"."

Ако завещанието, оставено от Лиза Мари Пресли, е в основата на нова съдебна битка, то бъдещето на Грейсленд, прочутия дом на Краля в Мемфис, е далеч по-сигурно: представител на дъщерята на Елвис потвърди, че имението (което продължава да печели много пари) принадлежи на трите дъщери на Лиза Мари: Райли и нейните полусестри, близначките Харпър и Финли Локууд (14 г.)
БГНЕС