Бин Ладен обеща да продължи борбата срещу Израел
Бин Ладен обеща да продължи борбата срещу Израел / снимка: БГНЕС

Осама бин Ладен обеща в разпространен аудио запис във връзка с 60-годишнината от създаването на Израел, че ще продължи борбата срещу еврейската държава и няма да отстъп нито сантиметър от палестинската земя, предаде БГНЕС, цитирайки информация на Ройтерс.

„Ако Бог позволи, ще продължим борбата срещу израелците и техните съюзници и няма да отстъпим нито сантиметър от Палестина, докато има и един правоверен на земята“, заявява лидерът на Ал Кайда в записа, разпространен на ислямистки сайт. Все още не е установено дали записът е автентичен.

Междувременно клон на Ал Кайда призова за нападения срещу немюсюлмани, които идват в арабската част на света. Призивът е публикуван е он-лайн вестник на терористичната група.

„Не поемайте риска да идвате на арабския полуостров под никакво име и никакво прикритие, независимо дали сте туристи, дипломати, учени, експерти или журналисти, в противен случай ще станете мишена на муджахидините“, предупреждава текстът. В статията се отправя същото предупреждение и към тези, които улесняват влизането на „неверниците“ на арабския полуостров, към тези, които ги придружават или ги канят в къщата си.