/ iStock/Getty Images
Телата на бежанка от Северна Корея и нейния малък син били открити в техния апартамент в Сеул. Местни медии твърдят, че двамата са починали от глад.

Майката, идентифицирана само с фамилията Хан, и шестгодишният й син са намерени на 31 юли, около два месеца след смъртта им, съобщиха властите.

"Не видяхме никакви признаци на убийство или самоубийство", каза служител на полицейското управление в Сеул пред АФП. "Чакаме да получим резултатите от аутопсията от Националната съдебна медицинска служба."

Той избяга при Ким: сензационната история на Чо Ин-гък


Бежанците в Южна Корея могат да разчитат на субсидии от властите, но някои се борят за интеграция в съвсем различното общество на Юга.

Хан, за която се смята, че е на около 40 години, изтеглила 3 858 вона (3,16 щатски долара), които е имала в банковата си сметка преди два месеца, твърди вестник Dong-A Ilbo.
Месечните й сметки за наем и газ са били просрочени повече от година, съобщи изданието, а в хладилника й не е имало храна, когато телата били намерени.

Ким Чен-ун предупреди Вашингтон и Сеул с ракети


Вестникът казва, че през 2009 г. тя избягала в Южна Корея през Китай и Тайланд, по-късно се е омъжила за кореец от китайски произход и се преместила в Китай. След развода тя се
връща в Сеул миналата година със сина си, но има проблеми с намирането на работа.

Полицията отказа да потвърди информацията на вестника дали това е официалната версия.

Южна Корея е четвъртата по големина икономика в Азия, но смъртта на семейства поради бедност и социална изолация често се отчита в последните години.

Данните на правителството показват, че през 2017 г. - най-новите налични данни - севернокорейските бежанци са имали по-висок процент на самоубийства от южнокорейците като цяло, като сред причините за това се сочат травми, изолация и финансови затруднения.
 
 
 
БГНЕС