Берлускони се обяви срещу закон за правата на хомосексуалистите
Берлускони се обяви срещу закон за правата на хомосексуалистите / netinfo

Водачът на италианската дясна опозиция Силвио Берлускони се обяви против законопроекта на левоцентристкото правителство на Романо Проди за признаване на правата на хомосексуалните и несемейните хетеросексуални двойки, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В интервю пред в. "Месаджеро" бившият премиер заявява, че правителственият законопроект, който не предвижда узаконяване на брак между хомосексуалисти, на практика няма да промени кой знае какво. "Той създава точно онова, което ние не искаме - нещо като брак от "втора дивизия", който обезценява смисъла на семейството. И със сигурност е предвестник на узаконяване на правото хомосексуални двойки да осиновяват деца", казва милиардерът и лидер на опозицията.

Кабинетът на Проди одобри законопроекта миналата седмица на заседание, бойкотирано от министъра на правосъдието Клементе Мастела, който е ревностен католик. Той прогнозира, че текстът няма да бъде гласуван в парламента.

Законопроектът признава права в сфери като собствеността, наследяването и заетостта за двойки, които се регистрират, че живеят заедно, независимо от пола на партньорите.