Берлускони: Обама е млад, красив и има слънчев загар
Берлускони: Обама е млад, красив и има слънчев загар / БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони приветства ентусиазирано, макар и необичайно, избирането на Барак Обама за президент на САЩ, като го похвали, че е млад, хубав и има "слънчев загар", предаде Ройтерс.

На съвместна пресконференция с руския президент Дмитрий Медведев в Москва 72-годишният медиен магнат каза също, че влизането на Обама в Белия дом е било приветствано от световното обществено мнение като "идването на месия".

"Ще се опитам да помогна на отношенията между Русия и САЩ, където на власт дойде едно ново поколение. Не виждам никакъв проблем Медведев да установи добри отношения с Обама, който е също млад, хубав, и със загар," каза той.

Берлускони, който е със слънчев загар целогодишно, е известен в дипломатическите среди с понякога неуместните си шеги, отбелязва Ройтерс.

На първата си среща с датския премиер Андерс Фог Расмусен през 2002 г. Берлускони му направи комплимент с думите: "Расмусен е не само прекрасен колега, но е също най-добре изглеждащият премиер в Европа". След което добави: "Той изглежда толкова добре. Дори мисля да го запозная със съпругата си".