Берлускони изнудван заради компрометиращи снимки на дъщеря му
Берлускони изнудван заради компрометиращи снимки на дъщеря му / netinfo

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е бил изнудван заради компрометиращи снимки, показващи дъщеря му Барбара в мъжка компания край миланска дискотека, предаде Асошиейтед прес.

Новината съобщават два италиански ежедневника - "Кориере дела сера" и "Стампа". Берлускони бил принуден да плати сумата от 20 хиляди евро, за да откупи компрометиращите снимки.

Според италианските издания бившият премиер станал жертва на мрежа от изнудвачи, в която главно действащо лице бил папаракът Фабрицио Корона. Фотографът правел снимки на политици, актьори и спортисти, които после изнудвал за пари, за да не ги продаде на италианските издания.

Папаракът беше арестуван в понеделник в хода на разследване срещу дейността на изнудваческата мрежа, ръководено от прокуратурата в град Потенца.

"Кориере дела сера" и "Спампа" публикуват разпечатка от показанията, които дъщерята на Берлускони - Барбара, дала пред съдия-следователя от Потенца Джон Уудкок в хода на разследването. Тя разказва, че преговаряла с изнудвачите чрез представител на семейство Берлускони. После баща й дал поисканите пари, но тя не е разговаряла с него за снимките.

"Никога не съм говорила с баща ми за изнудването. Той разбра, че малко ме притеснява да говоря за това и не ме попита нищо друго", разказва Барбара Берлускони.