Берлускони: Феминистки и комунистки ме дискриминират
Берлускони: Феминистки и комунистки ме дискриминират / снимка: Reuters
Берлускони: Феминистки и комунистки ме дискриминират
60270
Берлускони: Феминистки и комунистки ме дискриминират
  • Берлускони: Феминистки и комунистки ме дискриминират

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони определи като "феминистки и комунистки" трите съдийки, които определиха сумата, която той ще трябва да изплаща на бившата си съпруга Вероника Ларио.

Съдът в Милано постанови, че медийният магнат ще трябва да плаща по 36 милиона евро годишно на втората си съпруга, което, заедно с неустойките, се равнява на 200 000 евро на ден.

Берлускони изрази възмущението си от решението и заяви, че е жертва на дискриминация.

76-годишният милиардер направи своите обвинения срещу съдийките от Милано по време на разгорещена дискусия с водещата Лили Грубер по италианската телевизия Ла Сете (La 7):

Един по-личен въпрос - съдът в Милано Ви осъди да плащате по 100 000 евро на ден на бившата Ви съпруга...

Не, не сте информирана - ще трябва да плащам по 200 000 евро на ден. Аз ще го обжалвам на по-висша инстанция. Защото това са три съдийки, три жени, които са феминистки и комунистки. Ясно ли Ви е? Това е, защото заедно с просрочените задължения тези 36 милиона се превръщат на 72 милиона. Те по този начин изрично ме преследват. При това още от 94-а година, когато бях просто един предприемач, който от нулата е изградил фирми с 56 000 служители. Аз, който плащам най-големите данъци в Италия. Надявам се да стигна до споразумение с нейните адвокати, защото все пак имаме цивилизовани отношения. Но искам да коментирам Вашия начин на правене на телевизионно предаване...

Но ние просто разговаряме...

Не, просто не е обективно!

Сред другите въпроси, които се обсъдиха в предаването Otto i mezzo (Осем и половина), беше и този, че Берлускони е човекът, който е оказал най-голямото влияние върху Италия през последните 20 години - мнение, споделено от 71% от италианците, както и това, че цели 67% от обществото считат за лоша новина настоящото му завръщане в политиката и в медийното пространство.