Берлин: Тимошенко прекрачи границата
Берлин: Тимошенко прекрачи границата / БГНЕС

Германия заяви, че бившият министър-председател на Украйна Юлия Тимошенко е прекрачила границата в изтеклите наскоро нейни коментари, в които тя призовава за "унищожаване" на руснаците.

Щефан Зайберт , говорител на германския канцлер Ангела Меркел, заяви, че политическото ръководство на Украйна трябва да отхвърли "фантазиите за насилие" и да се стреми към стабилност и интеграция на малцинствата, пише БГНЕС.

"Въпреки опозицията срещу действията на Русия в Крим и различните гледни точки... има граници на мисълта и речта, които не трябва да бъдат пресичани, а картините на насилие, фантазиите за насилие са далеч отвъд тези граници", каза той пред журналисти. Според него, украинското правителство трябва да служи на "всички граждани и на всички региони".

"Стабилизацията на страната и помирението са жизненоважни, за да се проправи пътя към свободни и честни избори в края на май. Ескалацията по този път трябва да се избягва. Това е желанието на германското правителство и неговите международни партньори", добави той.