Березовски е страдал от депресия, лекувал се в лондонска клиника
Березовски е страдал от депресия, лекувал се в лондонска клиника / снимка: Reuters

Бившият руски олигарх Борис Березовски, намерен мъртъв в дома си на 60 километра от Лондон, е бил диагностициран с клинична депресия през 2012 г. след като загубил делото срещу милиардера и собственик на футболния клуб Челси Роман Абрамович, пише в. "Сънди таймс".

Изходът от процеса отчаял страшно много Березовски, който очаквал да получи компенсации за 5 милиарда долара за неизгодна продажба на акции под давлението на Абрамович. Седмица след края на делото на него му били предписани антидепресанти, а преди 4 месеца е бил на лечение в лондонската клиника, Прайори, известна като рехабилитационен център и част от мрежа от центрове за душевно здраве.

През януари Березовски се разведе със съпругата си Елена Горбунова, която го съди сега, защото има претенции върху милиони лири от богатството му.

Междувременно криминалисти от британската полиция са пристигнали в дома, в който в събота бе открит мъртъв руският бизнесмен, предаде АФП. „Специално обучени полицаи, включително следователи от отдела за ядрени, радиологични, биологични и химически изследвания, са на място, за да проведат разследване", се казва в комюнике на полицията.

Полицията започна разследване, след като обяви причините за смъртта му като необясними.

Руският олигарх Борис Березовски, който през последните години живее в Лондон, почина на 23 март на 67-годишна възраст. Toй бе намерен мъртъв във ваната в лондонското му жилище. От Кремъл информираха, че малко преди смъртта си Березовски е поискал прошка от президента Владимир Путин.