Американският държавен секретар Рекс Тилърсън
Американският държавен секретар Рекс Тилърсън / БГНЕС

Белият дом отговори на спекулациите за предстоящото уволнение на Рекс Тилърсън в качеството му на държавен секретар на САЩ, съобщавайки, че той все още е на работа и "в момента няма съобщения за промяна".

"Секретар Тилърсън продължава да ръководи Държавния департамент и целият кабинет е съсредоточен върху завършването на тази невероятно успешна първа година на администрацията на президента Тръмп", добави в изявление прессекретарят Сара Сандърс.

Тръмп: Ким ме обижда, като ме нарича стар, а аз се старая да съм му приятел

По-рано „Ню Йорк таймс” съобщи, че има план, който предвижда оставка на Тилърсън и замяната му с директора на ЦРУ Майк Помпео,. Според публикацията, ЦРУ ще бъде оглавено от сенатора републиканец Том Котън. Изданието се позовава на високопоставен представител на президентската администрация.

Тръмп: Путин ми каза, че не се е намесил в изборите в САЩ

По-рано телевизионният канал Ен Би Си съобщи, че преди около 3 месеца Тилърсън се изказал пренебрежително за Тръмп и заплашил да подаде оставка заради несъгласие с него по редица вътрешно политически въпроси. След това държавният секретар опроверга тази информация, а Тръмп призова Ен Би Си да се извини за публикацията на фалшиви новини. Телевизионният канал отказа да го направи и нарече съобщението си истинно./БГНЕС, АФП, ТАСС

БГНЕС