Белград призна, че Ратко Младич е в Сърбия
Белград призна, че Ратко Младич е в Сърбия / netinfo

Специалният прокурор на Сърбия за военните престъпления Владимир Вукчевич заяви, че твърдението на главния прокурор на Трибунала в Хага Карла дел Понте за това, че обвиняемият в Хага Ратко Младич се намира в Сърбия, е основателно.

Вукчевич подчерта, че Младич нямаше да се крие, ако службите не го издирваха. “По времето, когато нищо не се правеше, той ходеше на мачове”, добави той. Запитан кой досега е координирал акцията по арестуването на Младич, Вукчевич каза, че се е очаквало той да бъде арестуван – “това беше въпрос на дни, на часове”. “Нямаше обаче координация между службите.

Сега сътрудничеството и координацията между службите са много по-добри”, каза още той. Не виждам причини за това който и да е да защитава лица, причинили на Сърбия изключително големи морални щети, нарушавайки хуманитарното право. Сега се проявява патриотизмът.

Нека Младич сега се предаде и да изпълни патриотичния си дълг към своята страна. Или той е готов да защитава само политическата идеология от 90-те години, която доведе страната до изолация, до войни, заключи Вукчевич. /БГНЕС/