Оклахома
Оклахома / Gulliver/Getty Images
Президентът на САЩ Джо Байдън е одобрил искането на губернатора на Оклахома Кевин Стит щатът да бъде обявен за бедстващ заради зимната буря, съобщи днес Белият дом, предаде Асошиейтед прес.

Това означава, че федералната агенция за справяне с извънредни ситуации ще координира помощта за градове, окръзи и племена, страдащи от ниските температури и липсата на електричество, вкл. и финансова подкрепа и осигуряване на подслон за нуждаещите си.

В североизточните щати вали сняг, като утре се очаква в щатите Ню Джърси и щата Ню Йорк снежната покривка да достигне над 20 см. Зимната буря, съпроводена от дъжд, е причинила заледявания в някои райони, поради което най-малко три центъра за ваксинация в Ню Джърси са затворени.

Записаните часове за ваксинация ще бъдат пренасрочени през следващите дни, каза губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи. Той е разпоредил офисите на щатското правителство да бъдат затворени, освен за извършване на съществени дейности. В щата са ограничени пътуванията по магистралите с търговска цел, а хората са приканени да си стоят у дома и да гледат "хубави филми".