/ Gulliver/Getty Images
Британската полиция е наложи още 50 глоби във връзка с „Партигейт“
премиерът на Великобритания Борис Джонсън и канцлерът Риши Сунак ще бъдат глобени от полицията за участие в партита по време на локдауна, съобщи BBC.

От "Даунинг стрийт" са потвърдили, че двамата са получили уведомление от столичната полиция, че ще им бъдат наложени наказания.

Британската полиция заяви, че е наложила над 50 глоби във връзка с партитата на управляващите по време на антиковидния локдаун, които доведоха до скандала, известен като "Партигейт", отслабил позициите на премиера Борис Джонсън, предаде Франс прес.

След като в края на миналия месец наложи първите 20 глоби във връзка с "Парти гейт", "Скотланд ярд" съобщи днес, че са наложени още 50 глоби.

"Полагаме всички възможни усилия, за да може разследването да напредне. Това налага проучването на големи количества документи", заяви полицията, като съобщи, че е възможно да бъдат наложени още санкции.

Полицията не уточни обаче нито кои са хората, на които са наложени глоби, нито във връзка с кои точно събития са наложени глобите, отбелязва Франс прес.
БТА