/ БГНЕС, архив
Заподозреният за атентата в Манчестър е бил в Либия преди месец и половина и се е готвел да посети Саудитска Арабия, заяви баща му пред Асошиейтед прес от Триполи. 22 души загинаха, а десетки бяха ранени на концерт в Манчестър в понеделник вечерта, след като атентатор самоубиец активира взривно устройство. Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорност за атентата.  

Бащата заяви, че синът му не е имал връзки с ислямисти и не е имал нищо общо с атентата в "Манчестър арена", в който загинаха 22 души. "Ние не вярваме в избиване на невинни хора. Не сме такива", каза Рамадан Абеди пред АП.
 
Кой е атентаторът от Манчестър

Той разговарял с 22-годишния си син Салман Абеди преди пет дни. Синът му звучал нормално и се готвел да замине за Саудитска Арабия.

Рамадан Абеди потвърди, че другият му син - Исмаил, е арестуван в Англия вчера сутринта.

Атентаторът от Манчестър бил тих младеж от силно религиозно семейство

Бащата каза, че Салман планирал от Саудитска Арабия да отиде в Либия, за да прекара свещения месец рамазан със семейството си.
 
Службите имали данни за терориста от Манчестър? (ВИДЕО)

Рамадан Абеди избягал през 1993 г. от Триполи, след като силите за сигурност на режима на Муамар Кадафи издали заповед за арест срещу него. По-късно поискал политическо убежище във Великобритания. Сега той ръководи Централното управление на силите за сигурност в Триполи, добавя АП.
БТА